Uitslag BLAK 2 maart in Deurne

Zondag 2 maart werden in Deurne weer de Brabantse Lange Afstands Kampioenschappen gehouden. Namens Neptunus '58 kwamen er ditmaal drie zwemmers aan de start.

Linda Schellekens startte op de 800 meter vrije slag. Ze zwom vrijwel vanaf het begin onder het schema van haar oude persoonlijke record, wat uiteindelijk resulteerde in 10.20.90, zo'n 4.5 seconde onder haar oude toptijd. Linda was als vierde ingeschreven, maar dankzij deze verbetering, die tevens een nieuw clubrecord betekende, schoof ze één plaats op en behaalde de bronzen medaille.

Gijs, Linda en Mark Na de pauze stond de 400 meter wisselslag op het programma. Mark Schellekens (als 2e ingeschreven) en Gijs Verhagen (3e inschrijftijd) zwommen in dezelfde serie. De jongens zwommen de 100 vlinder ongeveer gelijk, waarna Gijs op de rugcrawl iets uitliep. Mark knokte zich op zijn specialiteit, de schoolslag, echter weer knap terug en begon met zo'n 4 seconden voorsprong op Gijs aan de borstcrawl. Mark finishte met 5.10.87 (een verbetering van zijn pr van drie weken geleden) als 2e bij de junioren 4. Voor Gijs was er na zijn 5.12.26 (iets meer dan een seconde boven zijn beste tijd) een bronzen medaille. Vervolgens zwom ook Linda deze afstand. Ze ging beduidend langzamer af dan toen ze haar pr zwom. Na de rugslag zat ze nog iets boven haar oude schema, maar vooral op de schoolslag maakte ze veel goed. Die goede lijn trok ze door op de borstcrawl, waardoor ze finishte in 5.39.26, ruim 4 seconden sneller dan ooit. Hiermee behaalde ze haar tweede bronzen medaille van de middag.

Een succesvolle middag dus voor deze drie zwemmers, die in vier starts vier medailles behaalden.